Lommeur

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Lommeur til vest – den moderne gentleman

Stil handler om mere end at ligne alle de andre. Hvert lille valg du træffer er med til at definere hvem du er. Drømmer du om at blive en moderne gentleman? Det handler om mere end hvordan du ser ud. Det er en livstil. Men måske et lommeur kunne blive første skridt på vejen.

Køb et lommeur til vest. Hos PocketWatch.dk brænder vi for lommeure. Her kan du udforske vores store udvalg af mekaniske og batteridrevne lommeure i mange prisklasser. Uanset hvad du leder efter har vi et ur til dig. Både lommeur i guld og i sølv. Vi har en lang række forskellige designs så du kan helt sikkert finde noget der passer lige netop til dig også hvis du bare vil have et billig lommeur.

Vi handler primært i lommeure. Derfor har vi også udviklet stor ekspertise. Vi svare gerne på alle de spørgsmål om ure du skulle have. Er du i tvivl om noget skal du altid føle dig fri til at kontakte os under siden kontakt.

Lommeur – mekanisk og batteri

Et lommeur er et ur der typisk bæres i en lomme forbundet med en kæde til fx bæltet eller til en vest. Hos PocketWatch.dk tilbyder vi både mekaniske og batteridrevne lommeure. Den ene er type er drevet elektronisk mens den anden drives af tandhjul og fjedre. Det mekaniske ur kan være en dybt fascinerende ting hvis du aldrig er stødt på det før. Den helt fine mekanik giver uret et indre liv som du bare ikke finder i et batteridrevet ur. Og da slet ikke i et smartwatch!

Der kan være mange grunde til at foretrække et lommeur frem for et armbåndsur eller en anden type herreur eller dameur. Du kan selvfølgelig også fx bære det i en halskæde. På det seneste har jakkesæt med vest gjort et comeback og i det tilfælde fuldender lommeuret virkelig stilen. Lommeure er har helt klart noget fedt og retro-agtigt over sig. Nogle er begyndt at bruge lommeur i dagligdagen og hvis du vil være med på den mode kan du sikkert finde et godt match her på siden. Et lommeur har traditionelt været et herre ur, men vores ure kan benyttes af begge køn. Køb i både guld og sølv, selvfølgelig altid med kæde.

Mekanisk lommeur

Mit første ur var et mekanisk ur jeg arvede fra min bedstefar. Sådan starter historien for rigtig meget mennesker. Du kan selvfølgelig se hvad klokken er på en smartphone eller et smartwatch. Men du køber aldrig et arvestykke der inspirerer et barn ligesom det ur jeg arvede. Lommeuret har rødder langt tilbage og uanset om du bare skal bruge et ur til en fest eller du køber det til hverdagsbrug holder du en gammel tradition i live.

Lommeur, mekanisk urværk
Lommeur

Et mekanisk lommeur er efter min mening noget ganske særligt. Et mekanisk urværk er levende på en måde som et batteridrevet ur slet ikke er. Den helt fine mekanik kan være dybt fascinerende at kigge helt tæt på. Hvis du vælger at købe et nyt mekanisk ur kan du være sikker på at det er sikret mod stød og mod vand i nogen grad. Gamle vintage ure havde ingen stødsikring. Derfor kunne en aksel nemt knække og en urmager skulle lave en ny. I dag kan det være svært at finde en urmager der kan lave den slags reparationer. Med nye ure har du ikke det problem.

Batteridrevet lommeur

Der kan være mange grunde til at foretrække et batteridrevet lommeur. En af de store fordele er præcisionen. Et moderne batteridrevet ur er præcist ned til få sekunder om måneden hvor mekaniske ure sjældent er bedre end 20 sekunder om dagen.

Det kan også være at de traditionelle urværker ikke siger dig noget særligt. Her kan et ur med batteri ofte være billigere. På mange måder er teknologien bag moderne urværker mindst lige så fascinerende.

Batteridrevne urværker er også et felt hvor der stadig foregår stor udvikling. Der er grænser for den udvikling der kan ske med et mekanisk ur. Men den elektroniske kerne i et moderne urværk bliver hele tiden forbedret.

Moderne lommeur

Er der noget mere elegant end et lommeur? Det synes vi i hvert fald ikke! Den velklædte man der trækker et lommeur frem er et stilet look. Det giver dig en klassisk og elegant udstråling. Du er en mand der har rødder i tradition. Lommeuret er også fremragende til de mere formelle situationer som fx et bryllup eller bare til galla-festen. Det er et sted hvor et lommeur passer perfekt til vest. Her fuldender lommeuret i guld eller sølv virkelig en mands  påklædning. Et lommeur med kæde sætter prikken over i’et.

Mekanisk lommeur
Merkur lommeur

I dag er der også mange moderne designs. Hvis man kan lide at eksperimentere er der virkelig spændende ure at finde. Lommeure er både for folk der kan lide traditionen, men også for den moderne mand.

Lommeure er retro

Man kan tænke at lommeure er et skridt baglæns. Men det er i mange sammenhænge den vej trenden går. Et lommeur er et herligt legende element i din stil. Det kan give et fedt retro look. Det gælder uanset om du bruger et lommeur til vest eller har det i bukselommen. Moden omkring ure har gået frem og tilbage flere gange. I dag har de fleste tiden på deres telefon. Bortset fra kæden er det samme bevægelse som at finde tiden på et lommeur.

Selv traditionelle armbåndsure er efterhånden blevet overflødige. Hvis man i dag vil gå med ur er det for at udtrykke noget om sig selv. På den måde er både lommeure og armbåndsure blevet mere vintage end nutidigt. Heldigvis er der mange der foretrækker vintage. Historien har det med at gentage sig.

Drømmer man om at leve i fremtiden køber man nok et smartwatch. Man får uden tvivl færre features med et traditionelt ur. Det handler om hvad slags liv man gerne vil leve. Og hvem man gerne vil være. Et smartwatch ser på mange måder mere koldt ud. En sort skærm et helt anderledes død end en urskive der spiller i lyset. En almindelig urskive er tredimensionelt og levende.

Herreur eller dameur?

Om et ur er til mænd eller kvinder er normalt et spørgsmål om størrelse. Men i dag er grænserne mere udvaskede. Kvinder kan i dag sagtens gå med ure der traditionelt har været for store. Når det gælder lommeure er alle regler forsvundet. Flere kvinder er begyndt at bruge lommeure i halskæder. Det er heller ikke opsigtsvækkende at gå med et lommeur i en bukselomme. Du skal derfor ikke være bange for at eksperimentere dig frem til det ur der passer lige netop dig.

For nogle bliver lommeuret et kendetegn. Det ur du vælger at gå med kan sige meget om hvem du er. Et lommeur kan blive et helt unikt element i din stil. Det kan signalere noget om dig og din personlighed til verden.