[Galla] Sådan får du (billigt) lækkert gallatøj til mænd

Gallaforberedelse. For de fleste mænd er det et spørgsmål om at få børstet det værste støv af habitjakken, finde en krøllet skjorte bagerst i skabet og de jeans, der lugter mindst. Mange spørger sig selv: “Hvad er galla?” og “Hvad er gallatøj?”. Når man kigger rundt til en gallafest, får man fornemmelsen af, at der er nogen, der aldrig har fundet svaret.

Galla kommer af fransk og betyder bare ‘festdragt‘. Hvad det helt vil sige i praksis afhænger meget af hvem man spørger og hvad kulturen er. Men som mand går man aldrig helt galt i byen, hvis man trækker i et jakkesæt. Det gælder i mange af livets mere formelle sammenhænge. Men hvis man virkelig vil se skarp ud, kræver det mere end at hive et jakkesæt ud af skabet. Heldigvis kræver det ikke meget mere!

Galla jakkesæt

Moderne mand med lommeur

Når du skal til at lede efter galla outfit til mænd, kommer du ikke uden om et galla jakkesæt. Du kan nøjes med en vest og sågar også bare en skjorte. Men hvis du nogensinde skal gøre lidt ekstra ud af det, så er det nu. Du kan ligeså godt bare overgive dig. Gallatøj = jakkesæt.

De vigtigste, når du skal finde et jakkesæt, er hvordan det sidder. Et billigt jakkesæt i dårlig kvalitet, der sidder rigtigt, er altid bedre end et dyrt jakkesæt, der sidder dårligt. Du kan med stor fordel købe et jakkesæt i genbrug, hvis du vil strække pengene. Så længe det ikke ligner, at du har lånt din fars. Er du heldig kan du ske at finde et sæt med en vest. Her kan du rigtig gøre noget ud af dit outfit. En vest med et billigt lommeur ser super lækkert ud på de fleste mænd.

Man kan ofte få meget billige jakkesæt i genbrug, men det er sjældent, at de kommer til at passe perfekt. Hvis man har fundet et jakkesæt af høj kvalitet, kan det godt betale sig at tage forbi en skrædder. Du hørte rigtigt, de findes stadig. Man kan også selv lave små justeringer, hvis man er villig til at ofre lidt tid og man er lidt fingernem. Husk bare at du risikerer, at det går galt! Et billigt sæt fra genbrug kan være en god prøveklud.

Det handler om tilbehøret

Det rigtige tilbehør gør hele forskellen. Et godt jakkesæt med de forkerte sko, uden armbåndsur og uden andet tilbehør kan se elendigt ud. Det bliver kedeligt. Men tager du et gennemsnitligt jakkesæt og tilføjer en slipsenål, et par manchetknapper, måske en vest og et lommeur eller endda en hat – nu er du på et helt nyt niveau. Du skal ikke gøre det hele på en gang. Det kan også blive for meget. Men det er elementer som disse, der sætter prikken over i’et. Det er sådan du færdiggør dit outfit.

Det er til gallafesten, at du skal give den max gas. Det er her du skal gøre noget ekstra ud af dig selv. Det bliver kun rigtig finpudset, når du får detaljerne på plads. Heldigvis er det ofte kun et par småting. der skal til. Og du behøver langt fra at købe slipsenåle i hvidguld med diamantindsatser. Men ved at gøre en lille smule ekstra bliver du hurtigt gallakonge.

Mangler du et lommeur til gallafesten? Du finder dem her.

Skriv en kommentar